Fyldte tomater

I sommers var der en dag de skønneste bøftomater. Da jeg så dem, fik jeg lyst til at lave fyldtetomater med oksekødsfyld.

Jeg lavede en klassikskødsovs, med hakket oksekød, løg, tomat, og lidt forkellige krydderier, desuden kom der lidt bacon i.

Opskrift:
4 portioner

4 store bøftomater
500 g. hakketoksekød
100 g. stegte bacontern
1 løg skåret i fine tern
2 fed hvidløg
1 ds tomatkoncentrat
salt, cayennepeber, peber, timian
Revet Cheddarost.

Jeg udhulede de store bøftomater med en theske, lige i den situation ville jeg ønske, at jeg havde haft et parisiennejern. Men theskeen virkede udemærket. Jeg gemte kødet fra tomaterne til at putte i sovsen.

Jeg svitsede løg, og oksekød indtil det var brunet, så puttede jeg resten af ingredienser i, og lod det simre ca.15 min. Jeg brugte ikke det hele af tomatkødet, men jeg synes det er svært at sige hvormeget, jeg brugte lidt indtil jeg synes at konsistensen var den rette. Jeg synes ikke kødfyldet, skal være alt for flydende.

Jeg fyldte kødfyldet i tomaterne, og puttede revet cheddarost på toppen, og  satte fadet med de 4 tomaet i ovnen i ca 20 min, eller ind til at osten er smeltet og sprød på toppen.

2014-08-08 18.20.05

Jeg serverede med grillet peberfrugt, squash Aubergine, friske cherrytoamat, og en dressing lavet på mayonnaise, græskyoghurt, salt, peber og frisk basilikum.

Det var en rigtig lækker ret, som smagte helt vildt godt.

Velbekomme

Kasper

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.