Gullash med Hokkaido/Blomkålsmos

Da jeg var ude at handle i går, fandt jeg nogle tern af krondyr i Rema1000 som var sat ned til 25 kr. for 300 g. en ganske ok pris synes jeg. Og så begyndte hovedet eller at tænke, hvad skulle der ske med det kød. Jeg endte op med en gullash af fri fortolkning, men med afsæt i nogle opskrifter jeg læste. Det blev en rigtig godt krydret ret, med en masse grønt, krydderier, tomat og så det vigtigste, en masse simretid på komfuret.

IMG_4402

Opskrift

Gullash

300 g krondyrkød i tern (Oksetern er mindst ligeså gode og kan benyttses uden problem)
1 grøn peber
1 rød peber
1 stort løg
200 g champignon
100 g bacon i tern (jeg brugte 100 g fra et helt stykke som jeg selv skar i tern)
1 stor ds. tomat koncentrat
1 karton tomat passata
3 spsk pakrika
Salt/peber
Smør til stegning eller olie

Fremgangsmåde

Skær bacon, løg og peberfrugter i tern og champignon i skiver. Steg bacon sprød i smør og tag den op ad gryden. Tilsæt paprika til smør blandingen og steg løg bløde i, kom kødet i og brun det godt af, så kommes peberfrugten i og steges godt igennem, tilsidst kommes champignon i og det hele steges godt. Så er det tid at komme tomatkoncentrat og passata i, smag til med salt, peber og evt mere paprika. lad den nu stå og simre på komfuret. Den her portion fik ca 2 t 30 min. ved middelvarme.

Hokkaido/blomkålsmos

1 Hokkaido
1 blomkål
Smør
Piskefløde
Salt/peber

Fremgangsmåde

Del hokkaido græskarret i to, og skrab kernerne ud. Skær hokkaido græskarret i 2×2 cm. stykker og bag dem ca. 30 min. ved 180 grader. Imens skære du blomkålen i stykker, og koger den til den er mør. Jeg brugte min røremaskine til at at lave selve mosen på. Kom de bagte hokkaidostykker og blomkålen op i røreskålen, og tilsæt en god klat smør, og rør det til en mos, smag til med salt og peber og juster konsistensen med piskefløden. Server straks

Jeg serverede det med en klat creme fraiche og lidt persille.

Det var en super lækker efterårsret, og det søde hokkaido mos smagte bare så godt. Jeg nåede ikke at få et billede af min søn på 16 mdrs. tallerken inden den var tom

Velbekomme

Kasper

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.