Apfelstrudel LCHF style

Jeg elsker skiture, og jeg elsker Apfelstrudel, og de to ting hører sammen, i hvertfald når jeg er afsted, men den kan ikke lave i den almindelige version, da dejen ikke er LCHF, og så er  der rosiner i, men jeg gav den et forsøg i går, og det kom der et hæderligt reultat ud af. Jeg lavede dejen med udgangspunkt i strombolidejen, dog med et par modifikationer.

IMG_4352

Opskrift

Strombolidej

200 g revet ost
1,5 tsk smør
6 spsk. hjemmelavet mandelmel
1,5 æg
4,5 spsk kokosfibermel
Korn af en vanilliestang

Fremgangsmåde

Smelt osten sammen med smør indtil det er helt smeltet sammen til en bold. Tag massen af varmen og tilsæt de to slags mel og vanilliekorn. Til sidst røres ægget godt ind så det er en samlet kugle. Det kan godt være svært at få ægget rørt ud i dejen, men brug fingerene så går det nemt, pas dog på at osten ikke er så varm at du brænder dig. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir.

Jeg lavede mine i to små forme, men man kan også dele dejen, og lave det i en lidt større form, bare husk at gemme noget til et låg.

Fyld

2 Æbler
3 spsk Sukrin Gold
2 tsk. kanel

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver, jeg brugte igen mit mandolinjern på 2 mm. Jeg skar mine æbleringe ud i kvarte. Bland Sukrin og kanel sammen, og vend æblerne der i.
Læg æblerne op i formen med dejen, og fyld godt op, da æblerne synker under bagning. Tag resten af dejen, og læg den på som låg, og tryk siderne sammen. Bag den i ovnen ved 200 g ca 15-20 min. Husk at holde øje med den.

Server lun med flødeskum og lidt revet mørk chokolade.

Af den portion dej jeg lavede , fik jeg to forme på 8×13 cm. og en stang på ca 7×15 cm.

Velbekomme

Kasper

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.