Boller i karry

En dejlig klassiker som er utrolig nem at lave LCHF. Den her version er dog lettere liberal, da jeg har brugt løg og en pastinak, men andelen er ikke ret stor.

IMG_4378

Opskrift

Kødboller

500 g hakket kalv & flæsk
1 løg
1 æg salt/peber
evt. fløde til at justere konsistensen med

Fremgangsmåde

Hak løget fint, og bland den med de andre ingredienser og juster konsistensen med med piskefløde, lad farsen hvile i mindst 15 min. på køkkenbordet. Form dem til små boller, og kog dem i rigeligt vand i ca 5 min. til den er faste.

Sauce

1 pastinak
1 løg
1 æble
3 dl vand
2 spsk. klat smør
2 spsk karry eller efter smag
evt. piskefløde

Fremgangsmåde

Skær løg og pastinak og æble i små stykker. Kog løg og pastinak, indtil pastinakken er mør. Hæld løg og pastinak igennem en si, og gem vandet i en skål. Smelt smøret i den tomme gryde, og kom karryen i, og lade den brænde godt igennem, kom æblet i, og steg det i karrysmørret, kom løg og pastinak tilbage i gryden, og steg det med. Hæld vandet tilbage i gryden, og lad saucen simre, smag til med salt peber og evt. mere karry. Juster konsistensen med fløde. Ønsker du en federe sauce, kan du bare bruge mere fløde, og skære noget af vandet fra.

Blomkålsris

1 blomkål

Fremgangsmåde

Riv blomkålet på et groft rivejern, og steg det i smør, til det er mørt og lækkert. Det er vigtigt at blomkålen ikke bliver stegt for hårdt, da den ikke smager så godt når det er branket.

Velnekomme

Kasper

You may also like...

2 Responses

  1. Ellen siger:

    Hvordan får du sovsen til at være tyk?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *