Kylling med karry-blomkålsris

Efter jeg havde lavet en portion hurtig aftensmad i går, skulle vi jo igen have noget at spise til aften. Fruen havde købt kylling, så det var egentlig bare tilbehøret der skulle laves. Vi havde en del forskelligt grønt i køleskabsskuffen. Så jeg fandt et par løg, lidt gulerod (liberal LCHF), noget peberfrugt, og en god rest blomkål.

Jeg tænkte straks at jeg ville lave de cremede blomkålsris fra i går, men det skulle også være på en lidt anden måde, så det endte med en karryversion af retten.

Jeg tog min lille hjælper med i køkkenet, herinde kaldet Muffin (14 mdr). Han elsker at spise alt muligt, så jeg håber han vil komme til at elske at lave mad ligesom jeg selv gør.

Muffin

Det skal nok blive mere hyggeligt, når han bliver lidt ældre. Men han kan ligeså godt lære det fra start.

Jeg lavede en stor portion, så der er en rest til madpakken i morgen.

 Opskrift

Olie / smør (til stegning)
Karry
3 små løg
3 gulerødder
2 peberfrugter
1 lille blomkål
3 store spsk. 10% græsk yoghurt
Piskefløde

Snit løg og peber til fine små tern. Gulerødder og blomkål rives på den grove klinge på råkostjernet.

Brænd karryen af i den varme olie/smør, og steg løgene, lad dem ikke tage farve. Put de andre grøntsager i panden, og lad det stege til det begynder at blive blødt.

Put derefter den græske yoghurt i, og spæd til med fløde til du har den ønskede konsistens. Lad det stå og simre lidt, indtil grøntsagerne har den konsistens som du godt kan lide. Hvis retten bliver for tyk, giver du den bare en lille smule mere fløde.

Til denne blanding serverede jeg nogle kyllingeoverlår, som kom en tur i ovnen med karry og lidt smør. De fik ca. 45 min. i alt. Vi fik også lidt cherrytomater med en smule mayonnaise til, og lidt parmesan på toppen.

Retten smagte super godt, og alle i familien var vilde med det. Muffin så sådan her ud efter 2 portioner.

Muffin

Velbekomme

Kasper

 

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.