Osteboller med kerner

Osteboller med kerner

27 august, 2014 30 Af Kasper

Der har længe floreret forskellige opskrifter på osteboller på diverse LCHF forums.

Der er blevet afprøvet flere forskellige opskrifter rundt omkring i de forskellige hjem. Jeg bagte min første portion for et par dage siden, de er super nemme at lave, da man blander alle ingredienserne i en skål, og lader det stå og trække.

Til mine boller, tog jeg udgangspunk i en opskrift fra bloggen LCHF – fedt. Det eneste jeg ændrede, var at tilføje 2 spsk sesamfrø, og 2 spsk. solsikkekerner.

IMG_5602

Opskrift

5 dl. revet ost (Jeg brugte 4 dl. revet Haavarti & 1 dl. revet cheddar)
5 æg (str. M)
4 spsk. Loppefrøskaller (også kendt som Grøn HUSK)
4 spsk. Pofiber (valgfrit, men giver bollen lidt mere struktur)
2 tsk. Bagepulver
2 spsk sesamfrø.
2 spsk. solsikkekerner.

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne godt.
Lad hvile i 10-15 minutter til massen er helt fast.
Gør hænderne våde og form 10 små klatter, eller 6 store.
Bag ca 20 minutter ved 200 grader! Sørg for at de er flot mørkebrune inden du tager dem ud.
Er de ikke helt gennembagte smager ægget mere igennem og de har en tendens til at falde sammen. Bollerne ligner også en rigtig bolle når man skærer den over.

Bollerne smager rigtig godt, og jeg synes ikke at osten smagte igennem. Det er en bolle, som har mange fordele hvis man spiser LCHF. Den kan laves helt striks, hvis man ikke tilsætter sesam og solsikke.

Velbekomme
KitchenByK
Kasper