Spaghetti bolognese med linguini

Spaghetti bolognese med linguini

15 marts, 2011 3 Af Kasper

Jeg lovede for efterhånden længe siden at skrive et indlæg om vores families traditionelle spaghettisovs. Det er en meget simpel version, den indeholder kun hakket oksekød, løg, hvidløg, hakkede tomater, tomat koncentrat, timian, cayennepeber og salt.
Som sagt meget simpel, men særdeles velsmagende.

Først finder jeg den store stegegryde frem, og hælder noget god Ekstra jomfru olivenolie i.

Jeg starter med at hakke løg, du skal bruge samme volume hakket løg, som der er hakke oksekød, og 1-2 fed hvidløg til 500 g. hakket kød.

Løg og hvidløg svitses i olien til alle løgene er glasklare, de må endelig ikke blive brune.

Når alle løg er klare, kommes det hakkede oksekød i.

Her er der brugt 750 g. kød, så derfor er der brugt 3 fed hvidløg. Kødet skal nu brunes, og kødet er færdig, når det er blevet gråt.

Når kødet er gråt, er det tid at komme 2 dåser hakkede tomater og 1 stor dåse tomat koncentrat i.
Når det er kommet i, smager man til med salt, cayennepeber og timian. 
 og lader det simre ved svag varme. Jo længere man lader det simre, jo bedre.
Idag fik retten lov til at stå ca 1½ time inden den skulle bruges.

Resultat af anstrengelserne, blev denne tallerken. Spaghetti bolognese med linguni og parmesan ost.

Velbekomme.