Langtidsstegt Lammekølle

Langtidsstegt Lammekølle

21 april, 2011 7 Af Kasper

Nu er det jo påske, og det er totalt lækkert vejr.

Jeg har i dag nydt min eneste fridag jeg har i påsken. Skal arbejde hverdag indtil på tirsdag, men det er der jo ikke noget at gøre ved.
Så dagen skulle nydes i fulde drag, så jeg havde inviteret kæresten og mig selv ud til nogle venner, med følgende salgstale: Det bliver godt vejr, og jeg vil gerne ud i jeres have, jeg tager mad med, i sørger for noget at drikke….. Kan i lide lam? Den købte de….DEJLIGT der er så rart derude.

Så nu skulle jeg lave lam, og jeg har længe haft lyst til at lave lam Kleftiko, det var faktisk også derfor jeg for noget tid siden købte en Römertopf. Jeg var faldet over en opskrift der så utrolig lækker ud på Bites By Bergs blog.
Jeg må sige, at efter jeg nu har lavet retten, som var lige så lækker som jeg havde håbet på. Kødet var utrolig mørt og bare så lækkert.

Kødet blev lagt på en bund af løg, gulerod, og rød peber, kødet blev krydret med frisk timian, rosmarin & oregano. I fadet blev der hældt noget rødvin i, til at give smag til kødet og ikke mindst til skyen.
Derefter kom det hele i ovnen i 3½ time, ved 140 grader.

Det blev helt utrolig mørt, jeg skulle lige mærke på det med en ske, og revnen i toppen af billedet, er mærket efer skeen der gled igennem stegen.

Aftenens menu var langtids steg lammekølle, hjemmelavet tzatziki, og timian kartolfer.

Og sikke en menu, det smagte helt fantastisk, så tak til Bites By Berg for en lækker opskrift,

Så nu er der kun en ting at sige, god påske til alle, og oven på det måltid, gør det ikke så meget at jeg skal arbejde meget.

Velbekomme og god påske.