Salat med Karreespeck

Når vi er på skitur i Østrig, ynder vi at tage et stykke af de lokal producerede stykker skinke med hjem. I år faldt vi over et stykke Karreespeck fra firmaet Handl Tyrol, som har en fabrik i en by der hedder Pians. Byen Pians ligger meget tæt på den by vi boede i dernde.

Handl Tyrol skriver på deres hjemme side om dette stykke røget bacon:
“Carefully selected, very finely trimmed cuts of pork loin (centre loin) are cured over a period of several weeks using a special mixture of salts and spices including juniper, garlic and pepper. The prepared meat is then cold smoked over beechwood and left to mature for many weeks until it has lost 32/33 % of ist original weight. The result is a delicious piece of bacon of outstanding quality.” Taget fra Handl Tyrols hjemmeside. 

Kødet smager vidunderligt, indet mindre.
Vi valgte i dag at vi ville lave en salat med det lækre røget bacon.
Salaten bestod af: Blandet salat mix, som indeholdt rucola, baby spinat, og andre små salatblade, cherrytomat, agurk, sugarsnaps, orangepeber, feta ost, og så selvfølgelig den lækre røget bacon. Dertil rørte jeg en olie/eddike dressing med salt, peber og citronsaft, og så serverede jeg også noget frisk flutes fra føtex.
Alt i alt en lækre frisk salat, som bestemt skal laves igen. Da vi har spist det lille stykke vi havde med hjem fra Østrig, tror jeg ar næste gang vil jeg lave den med Princip enebærrøget bacon fra føtex.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.