Ingefær/gurkemejeshot

Jeg er blevet vild med at drikke et morgen shot. Nu har jeg lavet denne version med frisk gurkemejerod i. Det er super nemt, og så er der jo mange gode sager i både ingefær og gurkemeje.

IMG_9746

Opskrift

3 øko citroner
200 g frisk øko ingefær
50 g øko gurkemejerod
0,5 dl sødemiddel efter egen smag, jeg foretrækker Sukrin gold (tilsæt evt, mere eller mindre efter smag), Den skal ikke være sød, men kun lige til at tage toppen af det stærke, hvis man er hardcore, drikker man den uden sødemiddel

Fremgangsmåde

Fyld 2,5 L vand i en gryde, og skær citroner, ingefær, gurkemejerod i skiver, og put det i gryden, med skræl og det hele, tilsæt sødemiddel, og lad det simre i ca 45 min. Lad det stå og trække et par timer i gryden, og hæld det derefer på skoldede flasker.

Velbekomme
KitchenByK
Kasper

Related Post

6 Comments

  1. Ingefæren må ikke koges da den mister de gode egenskaber og kun virker som smagsgiver så ?
    Gurkemeje rod derimod frigiver de gode egenskaber under kogning.
    Så man skal lave juice af ingefær og tilsætte det den afkølet væske.

    • Det er der åbentbart en del meninger om, og jeg forsøger at finde hoved og hale i det hele, men hvis du har noget dokumentation for det du siger, så vil jeg med glæde se det, og selvfølgelig tilrette det.
      Den er slet ikke oppe at koge, det smimre ved svag varme, men lad mig se noget på det, og så laver vi opskriften til så den passer, for vi skal have mest mulig sundhed for pengene
      Kasper

  2. Jeg har gode erfaringer med “kun” at presse citronsaft i drikken efter kogning, da den hvide hinde ellers afgivet en bitter smag

    • Det har jeg også fået at vide fra anden side, og jeg vil bestemt prøve den fremgangsmetode næste gang der skal brygges shot, så må vi se om jeg kan smage forskel.
      men tak for tippet

      Kasper

  3. Min favorit er 400 gr økoingefær. 1 rød chilli uden frø et st gurkemejerod (lillefinger) og en hel økocitron.
    Skrab skallen af ingefæren og gurkemejen(brug evt plastichandsker til gurkemejen) skør det hele i små stykker. Op i en stor blender eller foodprocessor med blenderkniv. Blend i 10 min. Hældes gennem et st ostelærred eller l. pulpen(det “tørre” presse for at få det sidste saft ud.
    Tilsættes et helt glas god dansk honning, viola. En rigtig god starter inden vinterbadedukkerten, eller bare som morgenstarter.

Skriv et svar til Kasper Annuller svar

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.