Ketchup

Jeg savner tit at kunne spise ketchup til mine scrambled eggs. Så jeg har kigget lidt rundt omkring på nettet, og tror endelig jeg har fundet en erstatning for Heinz ketchuo, som ellers er min yndlings ketchup.
Farven i det første forsøg, er ikke helt i skabet, men smagen er super god. At den er blevet orange skyldes at den er blevet blendet tror jeg, så vil finde en anden måde at lave den på, for en ketchup skal være rød.

Ketchup

Opskrift

1 løg
1 hvidløg
1 spsk. olivenolie
40 g Sukrin gold
1 tsk. karry
havsalt og friskkværnet peber
500 g friske tomater
½ dl æbleeddike

Fremgangsmåde

Snit løg og hvidløg groft. Steg løgene let i olivenolie. Tilsæt sukker, karry, salt og peber, og lad løgene karamellisere i sukkeret. Skær tomaterne i grove tern, og kom dem ned til løgene i gryden sammen med eddike. Lad det hele koge ved svag varme i ca. 45 minutter. Blend tomatkompotten til en glat ketchup, og passer den igennem en fintmasket sigte.  Hæld ketchuppen i et glas der er skoldet i varmt vand, og afkøl den bagefter.

You may also like...

3 Responses

  1. Stine Sulbæk siger:

    Det lyder som et spændende alternativ. Tomater får jeg forhåbentlig i drivhuset til sommer, og for at få brugt alle var det måske en god idé at bruge dem til ketshup også… Hvor længe kan det holde sig ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *