Aioli med grillet peberfrugt og hvidløg

Når vi er ved mine forældre, får vi tit en snack inden aftensmaden. En af favoritterne er Svansøs aioli med chili, da vi igen i går havde fået den, besluttede jeg mig for at prøve at lave min egen version af den. Jeg synes selv jeg er sluppet ret godt fra det.

IMG_6343

Opskrift

3 fed hvidløg
1/2 grillet peberfrugt

Fremgangsmåde

Step 1

Tag de 50 g. peberfrugt (ca 1/2) og de 3 fed hvidløg og grill den i ovnen til de er sorte. Når peberfurgt og hvidløg er færdiggrillet, puttes det i en pose, og denne lukkes tæt. Det hviler ca. 10 min, så er skindet super nemt at fjerne. Hak nu peberfrugt og hvidløg fint med en kniv. Så er det klar til næste step.

Step 2

1 æg (stue temperatur)
2,5 dl. rapsolie
1/2 tsk dijon sennep
Et nip salt og hvid peber (havde desværre ikke hvid peber, men det er kun for syns skyld, så sort er ligeså godt)

2 spsk citronsaft
Chili efter smag

Fremgangsmåde

Put alle ingredienserne fra step 1 og step 2 op i et slank stavblenderglas, og sænk stavblenderen ned til bunden, og blend løs. Når du ser  aiolien begynde at danne sig på bunden, så løfter du stille og roligt stavblenderen op igennem massen, og blender løs til du har en lækker aioli. Det burde ikke tage mere end 1 minut.
Chili kan du dosere efter smag, så husk at smage på ailoien imens du laver den.

Velbekomme
KitchenByK
Kasper

3 pings

  1. […] Next story Aioli med grillet peberfrugt og hvidløg […]

  2. […] Osteburgerbolle 4 Skiver stegt bacon 2 spsk. aioli med chili og peberfrugt Revet cheddar ost efter behag 2 æg til scrambled eggs 2 spsk fløde Lidt syltet rødløg […]

  3. […] i fine tern 50 g cheddarost 25 g løg i fine tern 25 g grøn peber Salat Agurk Tomat 2 spsk hjemmelavet aioli med grillet peber og hvidløg til at smøre bollen med Hjemmelavet ketchup (opskriften er ikke helt […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.