Spatchcock kylling, bønnefritter og tzatziki

Spatchcock kylling navnet alene for det til at lyde fint, men det er det slet ikke. Det går ud på at man skærer rygbenet ud af kyllingen, og ligger den på et stort fad, eller en dyb bageplade, med skindsiden op af, og trykker fast på kyllingen, til den ligger fladt. Brystbenet brækker, og det er helt fint. Jeg havde set denne metode til at stege en hel kylling på i sommers på et grillforum og tænkte det skal jeg da prøve.

IMG_4585

 

Opskrift

1 hel kylling
1 pose bønner
1 agurk
2 dl græskyoghurt 10%
1-2 fed hvidløg (alt efter hvad man kan lide)
2 spsk oliven olie
Salt/peber/paprika

Fremgangsmåde

Kylling

Skær rygbent ud af kyllingen med en kødkniv. skær igennem så tæt på rygsøjlen som muligt, og læg kyllingen på et fad, eller en dyb bageplade. Læg den med skindet op ad, og giv den et fast tryk, så brystbenet brækker og kyllingen bliver flad. Gnid med salt, peber paprika og hæld ganske lidt olie over til sidst. Steg den i ovnen på 200 G. i ca. 45 min. Tjek med et stege termometer hvis du er i tvivl om den er færdig. termometer skal vise 75G så er den gennemstegt. Lad kyllingen stå og trække utildækket minimum 10 minutter inden den skæres ud og serveres. Den her måde at lave kylling på, er nok den bedste hele kylling jeg nogen sinde har lavet, og så gør det jo heller ikke at tilberedningstiden er kortere end normalt

IMG_4579

 

Bønnefritter

læg bønnerne på en bageplade, og vend dem med lidt olie, så de er dækket, drys med salt, og bag dem ca 30-40 min. i ovnen på 200 G. Husk alt vende dem undervejs, og hold øje med dem, sorte bønnefritter er ikke lækkert

Tzatziki

Skyl agurken, og riv den på det grove rivejern, læg agurken i en si, og dys med lidt salt og lad dem stå og dryppe af minimum 15 min.
Imens laver du dressingen.
Bland græskyoghurt med olien og rør til det er en glat dressing, tilsæt presset hvidløg, sal og peber efter smag.
Tag nu agurken, og pres det sidste væske ud mellem hænderne, og bland det i yoghurten. Rør det hele sammen, og lad det trække indtil servereing.

IMG_4582

Velbekomme

KitchenByK
Kasper

Related Post

1 Comment

  1. Bager du bønnerne samtidig eller bagefter? Hvis du først bager dem bagefter, så får kyllingen da i den grad lov til at trække ? men ellers, hvordan holder du den varm ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.