Mayonaise hjemmelavet

Mayonaise er nok den fedt kilde, som jeg bruger mest i hverdagen. Men det er i min verden lidt et specielt produkt, for det skal jo laves med olie, og de gode sunde olier smager tit af noget, og er der noget jeg ikke bryder mig om, så er det mayonnaise der smager af andet en det skal. Så kan man så vælge at købe en, men  de er oftest lavet på billig rapsolie, og andre billige smagsneutrale olier. Der foruden, er der jo tit tilsat alt muligt til mayonnaisen end der behøver. Jeg har endnu ikke forstået hvorfor der skal tilsættes sukker til mayonnaisen.
Så jeg snakkede en dag med Sisse fra bloggen You lose some – you win more omkring mayonnaise og hun var af den opfattelse at det var bedre at lave den selv på en billig rapsolie, for derved at man selv kan styre hvad der ellers kommer i. Det er et kompromis, men dem må man jo tage en gang i mellem. Hun fortalte mig om et stavblendertrick til at lave mayonnaise.
Så det prøvede jeg selvfølgelig, og hvilken lækker fløjlsblød mayonnaise der kom ud af det..Tak Sisse

IMG_5765

Opskrift

1 æg (stue temperatur)
2 dl. rapsolie
1/2 tsk dijon sennep
et nip salt og hvid peber (havde desværre ikke hvid peber, men det er kun for syns skyld, så sort er ligeså godt)
2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Put alle ingredienserne op i et slank stavblenderglas, og sænk stavblenderen ned til bunden, og blend løs. Når du ser den hvide mayonnaise begynde at danne sig på bunden, så løfter du stille og roligt stavblenderen op igennem massen, og blender løs til du har en lækker mayonnaisen. Det burde ikke tage mere end 1 minut.
Jeg har regnet på næringsindholdet på den mayonnaise som jeg har lavet.

Skærmbillede 2015-02-19 kl. 13.47.18

 

 

 

 

Velbekomme
KitchenByK
Kasper

Related Post

1 Comment

  1. Det eneste tidspunkt jeg kommer en form for sødme i en Mayonnaise, er hvis den skal laves om til en Remoulade, bare like 1 Tsk Karry og 1 Tsk Stevia, så er det valgfrit om man også ved rive syltede Drueagurker i, de tilføjer selvfølgelig en del smag og tekstur, men er bestemt ikke en nødvendighed for smagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.