Oksekødspie

Her er en supernem oksekødspie , som jeg lavede til aftenmad. Den består af en kødsauce med grønt, og et låg af æg og ost.

Oksekødspie

Opskrift kødsauce

1 kg hakket oksekød
1 pk. bacon i skiver
2 løg
2 porrer
2 rød peber (havde nok foretrukket grøn, men det havde jeg ikke)
3 fed hvidløg (hakket fint)
1 stor dåse tomatkoncentrat
cayennepeber
salt/peber
Paprika

Fremgangsmåde

Skær løg, peberfrugt og porre i fine små stykker, skær bacon i små stykker. Start med at brune bacon stykkerne, så brunes løg og hvidløg godt, de må godt tage farve, da det er med til at give retten smag, så brunes peberfrugt og porre indtil det er mørt. SÅ kommes kødet i, og steges godt, hvor efter krydderier efter eget valg puttes i, jeg har bare brugt dem som jeg godt kan lide. Næste gang, vil jeg dog putte lidt spidskommen i det ville klæde pien godt.
Så kommes tomatkoncentrat i, og kødsaucen står og somre lidt ved svag varme.

Opskrift æggemasse

6 store æg
0,5 dl fløde
1 spsk paprika
200 g revet cheddar

Fremgangsmåde

Æg fløde og paprika piskes godt sammen og stilles til side i skålen.

Nu er du klar til at samle retten. Den her portion passede i mit store Le Creuset fad på 32×24 cm. Kødsaucen lægges i bunden af fadet, og glattes ud med en ske, og æggemassen hældes over, og tilslut drysses cheddarosten ovenpå, og fadet kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 min. Retten er færdig når osten er blevet sprød og æggemassen har sat sig.
Den så sådan ud da den kom ud af ovnen
IMG_5759

Velbekomme
KitchenByK
Kasper

 

You may also like...

2 Responses

  1. Linda Skovgaard siger:

    Uhm.. ser lækkert ud ☺

  2. Solveig siger:

    Har prøvet oksekødspie i aften. Den var nem og hurtig at samle og smagte virkelig godt. Lavede dog kun en halv portion til 2 personer og der er såmænd til frokost i morgen også. Kan stærkt anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *