Græsk yoghurt kage med brombær

I søndags var vi ude ved min mor og spise aftensmad. Til dessert, havde hun lavet en klassisk kærnemælksfromage. Det smagte rigtig godt, og jeg gik i gang med at tænke på, hvordan denne dessert kunne LCHF’iseres. Mine tanker kom også ind på en kold cheesecake, som er en kage som jeg virkelig elsker. Da jeg havde tænkt lidt, kom jeg på den idè som du kan se herunder.

En cheesecake agtig kage, hvor fyldet er lavet af græsk yoghurt og fløde. Jeg tog udgangspunkt i den her opskrift.

Her er kagen som jeg lavede den.

Tærtebund:

50 g mandelmel (hjemmelavet)
50 g hasselnøddemel (hjemmelavet)
50 g alm. kokosmel
1 spsk Sukrin Gold
100 g smeltet smør el. kokosolie

Fremgangsmåde:

Bland det hele godt sammen
Bages i 10-15 min på 160 grader til bunden er let gylden.
Lad den køle af, sæt den evt. i køleskabet imens du laver fyldet.

Fromage:

6 blade husblas
5 dl græsk yoghurt 10%
2 spsk. fint hakket Sukrin Gold
korn af 1 vaniljestang (gem selve stangen til Brombær geléen)
1⁄2 liter piskefløde

Frengangsmåde fromage:

Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Rør græsk yoghurt med Sukrin Gold og vaniljekorn.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblassen med lidt af yoghurtblandingen, og bland derefter dette med resten af yoghurtblandingen under omrøring.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i yoghurtblandingen.

Brombærgelé:

150 g friske brombær
2  spsk Sukrin Gold
Vaniljestangen
3 blade husblas

Fremgangsmåde:

Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Kog brombær, Sukrin Gold og vaniljestangen til brombærerne er møre.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og put det i den varme brombærmasse, og rør rundt mens det smelter.
Sæt det til side, og lade det køle af, men det må ikke blive så koldt at det sætter sig.

Nu er du klar til at samle kagen.

Tag formen med den afkølede kage,
2014-09-10 13.24.15
og put fyldet ovenpå, og sæt den tilbage i køleskabet i ca 30 min.
2014-09-10 14.17.57
Tag kagen ud af køleskabet, og put den afkølede marmelade på toppen, og sæt den tilbage i køleskabet indtil du skal servere den.

DSC07512

 

Velbekomme

Kasper

Related Post

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.