Hurtig aubergine lasagne

Dette er blevet en af vores yndlingsretter her hjemme, det er der et par grunde til, for det første smager det suverænt godt, og for det andet er det nemt at lave.

IMG_7946

Opskrift

2 små løg
2 fed hvidløg
2 ds. hakkede tomater
2 auberginer
1 ps. revet cheddarost
500 g hakket oksekød
Salat, peber, timian, oregano, cayennepeber

Fremgangsmåde

Til denne opskrift, skal du bruge en gryde, der kan tåle at komme i ovnen.

Jeg har brugt en støbejerns gryde denne gang, men det kan sagtens laves i en pande også.
Snit løg og hvidløg i fint, og steg dem glasklare i olivenolie, tilsæt tomater og krydderier, krydder med det du kan lide, lad det små simre imens du ordner auberginerne. Snit auberginerne i 3 mm tykke skiver, og læg aubergineskiverne i lag ned oven på tomatsaucen. Læg låget på gryden, og lad det stå og små simre i ca 15-20 min. indtil aubergineskiverne er blevet møre.
I mens aaubergine og tomatsauce simre, steger du oksekødet i lidt olie. Tilsæt de krydderier du godt kan lide, jeg har brugt dem der står i opskriften, jeg synes de passer godt til retten.
Når aubergineskiverne er blevet bløde, drysser du halvdelen at osten over, drysser kødet over, og den sidste rest ost på toppen, så er gryden klar til at komme i ovnen i ca. 15-20 min. indtil osten er smeltet og blevet sprød. Hvis du har lyst til mere ost, gør det bestemt ikke noget at bruge to ps. ost.

Her er en lille billedserie af de forskellig arbejdsgange

Velbekomme

KitchenByK
Kasper

Related Post

2 Comments

Skriv et svar til Kate wulff Annuller svar

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.