Stromboli med kødfyld

Strombolidejen er efter min bedste overbevisning den type LCHF dej der kommer tættest på en almindelig tærtedej. Den har mange andre fordele, den er nem at lave og man kan lave den med forskellige typer mel. Jeg har i dag testet den med pofibre, og jeg må sige det blev super lækkert. Inspirationen til opskriften er hentet hos Johanne på hendens blog.

IMG_4891

Opskrift til 2 stænger

280 g revet ost
40 g pofibre
2 æg

Fyld

en rest kødsauce
1 rød peber
1 lille løg
250 g champignon

Fremgangsmåde

Hæld den revne ost op i en gryde med non-stick belægning, og smelt osten langsomt, husk at røre rundt i den, så den ikke brænder på. Når al osten er smeltet, tager du gryden af varmen, og hælder pofibre og æg i. Ælt massen sammen til en sammenhængende dej, og rul den ud i mellem to stykker bagepapir.
Til to stænger skal det passe med at dejen skal rulles ud, så den fylder det meste af bagepapiret, ca. 4 mm. tyk over det hele. Del dejen på midten, og skær riller skråt ind i dejen som vist på billedet.

IMG_4878

Put nu det ønskede fyld i. I denne her stang brugte jeg en rest spagehttisauce jeg havde i køleskabet, men for at få lidt mere grønt i, stegte jeg 250 g. champignon og et lille løg også. Læg det i midten af stangen som vist på billedet og drys lidt ost over.

IMG_4883

Flet strombolien i et sildebensmønster

IMG_4885

Og bag den ved 210 grader i ca. 20 minutter, eller til den er gylden på toppen.

 

Jeg serverede den med en blandet skål salat til

IMG_4888

 

Velbekomme
KitchenByK
Kasper

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Lotte on 18 februar, 2015 at 7:41 am
  • Svar

  Pyh jeg bøvlede med denne dej måtte lave to portioner for at få til to stænger!
  De blev for snasket og det hang i papiret og knækkede totalt når jeg ville ligge dejen indover 🙁
  Hvad gør jeg forkert ?

   • Kasper on 18 februar, 2015 at 10:06 am
    Author
   • Svar

   Umiddelbart vil jeg tro at du har for lidt pofibre i.
   Prøv at give den lidt mere næste gang. Dejen er lidt fedtet, men den skal ikke være så fedtet at du ikke kan rulle den ud.
   Held og lykke
   KitchenByK
   Kasper

  • Heidi Mortensen on 9 maj, 2016 at 4:42 pm
  • Svar

  Kasper, ved du ca. hvor mange kh der er i sådan en stang? Det ville hjælpe mig til at tage den korrekte mængde insulin 🙂

 1. Jeg prøvede disse. Fantastiske!

Skriv et svar

Your email address will not be published.