Restaurant Stephansen i Randers

Jeg var i går til middag på Restaurant Stephansen i Randers.

Vi ankom 6 mænd klokken 18.30 til restauranten.

Billede lånt fra: www.stephansenhotel.dk

Vi satte os til bords i den lille restaurant. Tjeneren kom med menukortet, som til min glæde, var et meget simpelt men lækkert kort. Det er ikke et sted hvor du kan få 100 forskellige ting, men derimod  et lille kort, med 6 forretter, 6 hovedretter, og 4 desserter. Kortet indeholder både oksekød, fisk, fugl og svinekød.
Jeg valgte til forret: Røget andebryst på melon og chilli hertil persillecreme til 85 kr.

En superlækker forret, ikke for stor, og yderst velsmagende. Jeg er vild med røget andbryst, som jeg synes der bliver spist alt for lidt af. Andebrystet var meget mørt og kombinationen af det fede andefedt, og melonen og persillecremen sammen var så lækkert….
Til forretten fik vi en lækker hvidvin, som jeg desværre ikke fik taget billede af, og derfor ikke kan huske hvad hed……

Til hovedret, valgte jeg: Fyldt perlehønebryst m flødeost på ristede pastinakker hertil gullerodskroketter, kartoffelsnegl og dijoncreme til 215 kr.

Det var en suveræn hovedret, der er ikke så meget andet at sige end….Wauwww. Det er kun 2. gang i mit liv jeg har fået perlehønebryst, og jeg håber ikke det er sidste gang, det var så lækkert, saftigt, mørt og helt perfekt tilberedt.
Kartoffel sneglen, var et meget lækkert tilbehør. selve sneglen var sprød, mens kartoffelfyldet i midten, var utrolig lækkert.
De ristede pastinakker der lå som bund for perlehønebrystet, var utrolig velsmagende.
Det der skyffede mest, var den gulerodsting de havde lavet ved siden af, ikke at den var dårlig, men den var bare ikke på nær samme niveau som de andre ting.
Men alt i alt en ret jeg sagtens kunne spise igen.
Til hovedretten, fik vi en ny portugisisk rødvin, som de lige havde fået i deres sortiment, men igen, glemte jeg at skrive navn ned, og fik heller ikke et billede.

Til dessert fik vi: Marcipandrøm med marsipanis, creme og mazarinkage med chokolade til 85,00 kr.

Til venstre en cremet marcipanis, i midten en mazarinkage med små chokoladestykker, og til højre en marcipancreme. Man skulle tro, at al den marcipan, ville gøre at det blev for meget, men det passede fint sammen. Til desserten, fik vi også en kop cappuccino med en bailey i.

Den samlede pris for de tre retter er 385 kr. som jeg absolut ikke synes er i overkanten, men derimod fornuftigt for maden.

Alt i alt, var det en utrolig lækker menu, som blev nydt i godt selskab. Hvis jeg skal give en karakter til stedet, må det blive 5 ud 6 K’er.
Men det er klart et sted jeg vil anbefale til alle der kommer til Randes for at spise.

You may also like...

3 Responses

  1. Det ser ud som en rigtig hyggeligt sted og sikke noget lækkert mad 🙂

    Har du prøvet at søge efter “Culinaria USA” på http://www.antikvariat.net? du kan oprette at du søger bogen og vil så få besked, hvis den findes eller kommer ind. Jeg bruger siden meget.

    Mange hilsner
    Birthe

  2. K siger:

    Hej Birthe

    Jeg har fundet bogen, og den er ankommet til mig. Jeg havde oprettet en købs annonce på DBA.dk og der var en venlig sjæl, der ville sælge mig en. Så jeg er bare super glad, og det er en fed bog. Havde kigget på http://www.antikvariat.net, og fundet det eksemplar de havde, men det er på svensk. men elelrs mange tak for tippet…..

    Kasper

  3. Irene siger:

    Hej Kasper..
    Nøjh…hvor ser det lækkert ud..
    Irene