Gulerodskage.

Gulerodskage.

23 januar, 2011 4 Af Kasper

Søndag, og hvad så. I dag stod søndags hyggen på bagning.

Vi har for ikke så længe siden holdt min kærestes fødselsdag, og til den bagte vi en gulerodskage, og den var bare super lækker, så den ville jeg bage til mine holdkammerater i pool.
Så nu da det var søndag, tænkte jeg, hvorfor ikke lave en lille billedserie over projektet.

Opskriften er som følger fra: Den Store Bagebog 3 fra Amo s. 13

Til kagen.
275 g. hvedemel.
300 g. brun farin.
2 dl. olie.
4 æg.
½ tsk. groft salt.
2 tsk. kanel.
1 tsk. vanillesukker.
1½ tsk. bagepulver.
2 tsk. natron.
375 g. groft revne gulerødder.
50 g rosiner.
35 g valnødder.

Til cremetopping:
200 g flødeost naturel eller mascapone.
2 spsk. vand (som jeg undlader, da topping ellers efter min mening bliver meget tynd).
50 g flormelis
2 tsk. revet skal fra en øko citron
2 tsk. saft fra citronen.

Ingredienserne vejet af og klar til at komme i dejen. 

Pisk brun farin, olie og æg sammen.

Brun farin, olie og æg samenpisket.
Mel, salt, bagepulver, vanillesukker, kanel & natron sigtes i kageblandingen.
Dejen med alle tørstoffer rørt ud i.
Gulerødder, nødder & rosiner vendes i blandingen.
Dejen klar til formen.
Kage i formen, jeg har brugt en 26 cm. springform.
Så er kagen blevet bagt i ca. 45 min ved 160 grader. og pyntet med lidt valnødder

Kagen er super let at lave, meget velsmagende, og holder sig frisk i køleskab flere dage.