Chokolade-tiramisu kage

Jeg har gået og tumlet med den her idé til en kage, i et stykke tid. Jeg elsker simpelthen tiramisu, og har lavet det flere gange før jeg lagde min kost om til LCHF, men det er jo ikke så nemt med den, da lady fingers jo ikke kan betegnes som et LCHF produkt.
I sidste uge fik jeg afprøvet Grys chokoladekage og jeg fik den endelige ide til bunden. Grys kage + tiramisu-creme, det måtte simpelthen være et match made in heaven, og det var det.

IMG_5648

Opskrift på bunden

100 g. 70% chokolade (Eller brug den du har lyst til)
25 g. smør
4 æg
30 g. Sukrin Gold (eller et andet sødemiddel efter eget valg)
30 g. kakao 

Fremgangsmåde

Smelt chokolade og smør og rør det til en ensartet masse, og lad det afkøle lidt.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk hviderne stive i en skål.
Pisk æggeblommer og Sukrin Gold sammen.
Sigt kakaoen i æggemassen, og vend det forsigtigt i med en dejskraber, det samme gøres med den afkølede chokolademasse, rør endelig ikke for hårdt i blandingen, da den godt kan blive lidt grynet af en for voldsom omrøring.
Tilsidst vendes de piskede hvider forsigtigt i chokoladeblandingen, og den færdige kagemasse hældes i en passende form. Jeg brugte en lille rund springform på 18 cm. i diameter.
Bag den ved 160 grader i ca. 15 – 20 min. Kagen er færdig når der ikke hænger noget fast på en kødnål når du stikker den ned i kagen. Køl kagen helt af, stil den gerne i køleskabet til dagen efter, da kagen er endnu bedre dagen efter.

Opskrift på tiramisu-cremen

250 g. mascarpone
3 æggeblommer
3 æggehvider
50 g. Sukrin Gold (kværnes i en kaffemølle eller ligende)
1 vanilliestang
1,25 dl. piskefløde
5 blade husblas
Kakao til pynt

Fremgangsmåde

Læg husblas til udblødning i rigeligt vand.
Æggeblommer, Sukrin og kornene fra vanilliestangen piskes til en luftig æggesnaps.
Mascarponen rørers i æggesnapsen.
Husblassen smeltes over et vand bad, og rørers i mascarpone æggesnapse.
Piskefløden piskes stiv
Æggehviderne piskes stive
Flødeskum og æggehviderne vendes forsigtigt i mascarpone æggesnapsen.

Samling af kagen

Tag den afkølede kage ud af køleskabet, og fordel tiramisu masssen oven på, stil kagen tilbage på køl, og lad den stå til kagen er fast, mindst 4-5 timer.

Før servering tages tagen ud af springformen og der drysses lidt kakao på toppen

Lav en kop kaffe, skær et stykke og nyd en lækker kage

IMG_5651
Velbekomme
KitchenByK

Kasper

Related Post

7 Comments

  1. Den ser simpelthen så sindsyg lækker ud! Den trumfer suverænt de fastelavnsboller, jeg ville have bagt i weekenden. Nu bli’r det tiramisu møder chokoladekage!

  2. Den ser meget lækker ud, og da tiramisu også er en af mine yndlingssynder, så er jeg meget glad for at have fået en kulhydratfattigt variant 🙂 Du bruger Sukrin i din opskrift, men jeg sværger mest til Stevia, og jeg er derfor lidt nysgerrig, om du har en omregningsmodel mellem de to sødemidler, eller er det bare 1-1? Tak for nogle lækre opskrifter og god inspiration!

    • Du kan sikkert sagtens erstatte Sukrin med Stevia.
      Jeg har dog ikke lige en omregningstabel liggende for det, da jeg aldrig har brugt andet en Sukrin

      KitchenByK
      Kasper

Skriv et svar til hilda Annuller svar

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.