Brun kager

Hvad er julen unden brunkager, her giver jeg et bud på en opskrift, som jeg har fået af min svigermor, personligt er det de beste brunkager jeg kan få.

 

Opskrift

250 g smør
250 g mørk farin
150 g lys sirup
75 g mandler
50  g syltet appelsinskal
4 spsk. stødt kanel
4 tsk. stødte nelliker
4 tsk. stødt kardemomme
1,5 tsk potaske
1 spsk. vand
500 g hvedemel

Fremgangsmåde

Bland smør, farin og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme til en ensartet masse. Tag gryden af varmen og lad den afkøle indtil blandingen er lunken.

Skold mandlerne, Smut og hak dem og bland dem sammen med syltet appelsinskal, kanel, nelliker og kardemomme. Rør blandingen sammen med den lunkne masse fra gryden.

Rør potaske ud i vandet. Rør det ud i dejen. Tilsæt mel, og ælt dejen smidig og glat.
Del dejen i 3 portioner, og rul dem til pølse på ca. 4 cm. i diameter, pølserne ligges på køl til dagen efter.

Skær dejen i tynde skiver ca 2 mm, og læg dem på en plade med papir på og bag dem ved 180 grader i 7-8 min. Køles af på en rist, og opbevares i en lufttæt småkage kasse.

Velbekomme
KitchenByK
Kasper

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.