Bacon explosion med rodfrugtfritter

Den opskrift der kommer nu hører til i den mere liberale ende af lchf skalaen. Jeg har længe haft lyst til at lave en bacon explosion, men jeg ville ikke lave den helt traditionelt, som normalvis er svinefars, bacon og ost, jeg ville lave den med oksefars, grøntsager og selvfølgelig masser af bacon.

Her er min fortolkning

Opskrift:

Bacon explosion

1 kg hakket oksekød
3 pk bacon i skiver
1 stort løg snittet i fine skiver (jeg brugte mit mandolinjern på 1,5 mm)
1 grøn peberfrugt (jeg brugte mit mandolinjern på 1,5 mm)
200 g champignon i skiver
1 æg
salt, peber,
2 tsk. røget paprika
1 tsk cayennepeber
1 spsk. barbeque krydderi
Barbequesauce

Fremgangsmåde:

Tag et stykke bagepapir, og læg en lag bacon ud  så det er ca. 35×30 cm. stort. Brug så meget af de 3 pakker bacon, som det er nødvendigt, skære resten af baconen ud i små skiver, og steg det sprødt på en pande. Steg så løg, peber og champignon hver for sig i smør på panden, og læg det til side på en tallerken.
Rør en fars af kødet, krydderier og æg, og tag endnu et stykke bagepapir.
Rul farsen ud, så den har samme størrelse som baconen.
Læg så fyldet oven på farsen.
Rul den sammen med bagepapiret.
Flyt farsen forsigtigt over på bacon nettet, og rul bacon uden om. Brug bagepapiret som hjælp til at rulle med.
Flyt rullen med bacon over i et fad, og bag den i ovnen ved 200 grader i ca 45-60 min, kerne temp skal op på mindst 75 grader, eller tjek at der kommer klar saft ud af den, så er den færdig.

Her er et lille billedgalleri af processen

Rodfrugt fritter

1 selleri
2 rødbeder
4 gulerødder
1 pastinak
Fremgangsmåde:
Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker vend dem med olie drys med paprika og bag dem i ovnen i ca 35-40 min.

Velbekomme

Kasper

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.