Citron stegt svinemørbrad

Et ofte stillet spørgsmål er. Hvordan skal jeg tilberede den her mørbrad. Tit og ofte siger folk bare: Steg den på panden med salt, peber eller hvad du nu kan lide af krydderier. Jeg vil gerne give en lidt anden ide. Personligt elsker jeg kombinationen af grillet kød og citron, måske det er derfor jeg er total vild med at rejse og spise i Grækenland, der får man altid citron med til sit kød, og det er så godt.

IMG_4357

Opskrift

1 svinemørbrad
saft af en stor eller 2 små citroner
Frisk timian
Smør til stegning

Fremgangsmåde

Der er to måder, at lave den på, skal det gå lidt hurtigere, kan man skære mørbraden i 3 cm. stykker, og så brune stykkerne i smør på en pande, har man lidt mere tid, så anbefaler jeg at man steger mørbaraden hel. Men det er samme princip, efter man har stegt sin mørbrad færdig. Når Den er steg færdig, tager man saften fra citronerne og hælder ned til kødet på den varme pande, og tilsætter en god kvist frisk timian, så lader man citronen koge ind, mens mans vender kødet rundt i citronen, tilsidst vil citronen blive så tyk som en glace, og omslutte kødet. pas på at kødet ikke får for meget, så det bliver tørt.

Velbekomme

Kasper

Related Post

5 Comments

  1. Øj det lyder godt. Jeg elsker de der små simple fif, der giver stor smag. Jeg er helt klart mest til marineret kød frem for salt/peber-løsningen, men det kræver trods alt lidt forberedelse og kan ikke laves så impulsivt. Næste gang den står på gris, køber jeg da bare en citron. Tak for god inspiration.

  2. Hej 🙂
    Jeg vil bare høre om du kan sige nogenlunde hvor længe den skal have på panden. Det kan være lidt svært, især hvis man, som jeg har tænkt mig i aften, steger den hel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.