Porchetta

Jeg har holdt fødselsdag sammem med min mor i denne weekend. Det var så hyggeligt at have samlet hele familien til fødselsdag i den gamle store præstegård. Vi havde bestem at vi ville have noget der var nemt og lækkert, så da min mor skrev et forslag til menuen til mig havde hun skrevet porchetta ud for mit navn, så var der jo ikke noget at gøre, der skulle laver porchetta til alle. Da det var første gang jeg skulel lave det, var jeg rundt på diverse blogs og opskriftssider, for at finde inspiration. Jeg er ret sikker på at det nu er et sikkert hit her i huset, for hold nu op hvor smagte det bare helt vildt godt.

IMG_4416

Opskrift

1 svineslag med svær (det stykke her var på 2,7 kg.)
Frisk timian
Frisk Rosmarin
Frisk Hvidløg
Frisk persille
1 Lille løg
Skallen af en øko cirton
Salt/peber

Fremgangsmåde

Læg kødet med sværen ned af, og trim det værste fedt af, dog skal der være fedt i, men der skal ikke være store stykker, sørg for at få det fordelt ligeligt i hele stegen. Når du er tilfreds med afpudsningen af slaget, så er du klar til at lave krydderiblandingen. Jeg brugte persille af en potte, 5 store kviste rosmarin, en håndfuld frisk timian, 2 fed friske hvidløg, et lille løg, og skallen fra en citron. Alle tingenge til krydderriblandningen kom jeg i en minihakker, og moste til en fin pure, man kunne sikkert også bruge en morter, men sådan en ejer jeg ikke. Så fordelte jeg krydderiblandingen over hele kødet, kom godt med salt og peber i. Rullede den sammen med bomuldsmadsnor, og så var den klar til at komme i ovnen ved 140 grader i ca. 3 timer. Jeg stegte den på en rist, med et fad nedenunder til at samle fedtet der drypper af op i.
Da stegen var færdig, fik den lige en tur hele vejen rundt under grillelementet for at sikre sprødsvær hele veje rundt.
Det smagte så englene sang. absolut ikke sidste gang jeg laver det.
Få din slagter til at ridse sværen på slaget, og pudse fedtet til, mit stykke var så flot.
Her er et billede af min opsnøring af stegen.

IMG_4414

Velbekomme

Kasper

 

Related Post

6 Comments

  1. Hvor ser den bare lækker ud! Jeg er kæmpe fan af porchetta. Har du været ved slagteren efter dit svineslag? Jeg har ikke haft held til at finde det andre steder og jeg har desværre rigtig langt til en slagter.

Skriv et svar til Kasper Annuller svar

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.