Cremet blomkålsris med grøntsager

Dette var egentlig en ret der opstod ud af ingenting.

Jeg kom sent hjem fra arbejde i går, så sent at jeg kun lige kunne nå at sige godnat til min søn på 1 år. Derfor havde ham og hans mor jo spist aftensmad. Men jeg tog mig sammen og lavede mad, i stedet for at varme en rest fra køleskabet, så har jeg også den rest til frokost i dag.

Jeg fik dog lavet en ganske fin ret, som jeg ser nogle muligheder i at bruge til andre retter.

Opskrift.

1 mellem løg
1 fed hvidløg
1 stor peberfrugt (brug den farve du ønsker, jeg ville hvis jeg havde haft det nok have brugt en grøn, da den smager af mere)
100 g. skiveskåret champignon
2 buketter blomkål (ca. 5 cm. i diameter pr. stk.)
2 dl. piskefløde
2 spsk 10% græsk yoghurt
Paprika
Cayennepeber
Salt
Peber

Jeg startede som jeg tit gør når det skal gå hurtigt.  Løg, peberfrugt, champignon, blev renset og skåret i små stykker. Det hele blev stegt i en blanding af smør og olie. Da jeg havde fået det stegt, så det ikke ud af ret meget, og jeg rev derfor et par fine buketter blomkål på det grove rivejern. Den revne blomkål blev puttet i panden, og stegt med. Grøntsagerne blev krydret med cayennepeber, paprika, salt og peber.

Det var så her det gik galt for mig i går, for jeg fik hældt en del for meget cayennepeber i og det blev rigtig stærkt, normalt kan jeg godt lide at min mad smager af noget, men det her var altså lige en tak eller to for meget. Derfor var gode råd jo dyre, for jeg var jo for det første sulten, og jeg ville jo heller ikke smide det ud, men så opdagede jeg en bøtte med 10% græsk yoghurt, og to et par spsk. fulde og kom op i panden. Det hjalp for det første på styrken af retten, og det gav en rigtig lækker cremet blomkålsris.

Det fungerede rigtig godt sammen.

Til blomkålen spiste jeg en stegt kotellet med skaft. Den blev brunet på panden, og fik så ca. 15 min. i ovnen på 220 g.

Velbekomme

Related Post

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Kylling med karry-blomkålsris | KitchenByK

Skriv et svar til Kylling med karry-blomkålsris | KitchenByK Annuller svar

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.